2011/04/02

Beauty of Greece/Krása Grécka


Because I am addicted to Greece, I´ve decided to tell you something more about one of the Greek islands, Mykonos.
Mykonos is like Ibiza, lying in Cyclades. You can not miss the typical Greek little houses with flowers, blue doors and windows, Mykonos windmills and the mascot of Mykynos, Petros the Pelican. It is said that Mykonos is visited by gay men, but it´s not entirely true. Mykonos is also a summer destination for ordinary people and although it is "party-island", it is not such a busy place like Kos, so you can get sleep at night.
The places I recommend you to go and see is for example Little Venice, where buildings have been constructed right on the sea's edge with their balconies overhanging the water. Next stop should definitely be Paraportiani what is one of the most famous architectural structures in Greece. There are also many historical museums like the Archaeological Museum or Aegean Maritime Museum.
So if you are really interested in this island and you can´t stand being at home, just catch a plane and land at Mykonos airport. So what are you waiting for?

Pretože som závislá na Grécku, rozhodla som sa, že vám porozprávam niečo viac o jednom z gréckych ostrovoch, o Mykonose.
Mykonos je niečo ako Ibiza, ležiaca v súostroví Kyklady. Nemôžete si nechať ujsť typické grécke domčeky ozdobené kvetmi, modrými dverami a oknami, vodné mlyny a maskota Mykonosa, Petrosa - pelikána. Hovorí sa, že Mykonos je navštevovaný gaymi, ale nie je to úplná pravda. Mykonos je taktiež letnou destináciou obyčajnými ľuďmi a i keď je to tzv. párty ostrov, nie je tak rušný ako napríklad ostrov Kos, takže si kľudne môžete dopriať spánok.
Miesta, ktoré by som vám odporučila navštíviť sú napríklad Malé Benátky, kde tunajšie domčeky sú postavené priamo na kraji mora. Ďalšou zastávkou by bol mariánsky kostol Paraportianim ktorý je jedným z najznámejších architektonických stavieb v Grécku. Je tu takisto mnoho múzeí ako Archeologické múzeum či Námorné múzeum v Egejskom mori.
Takže ak sa naozaj zaujímate o tento ostrov a nemôžete vystáť to nudné sedenie doma, stačí nasadnúť na lietadlo a pristáť na letisko Mykonosu. Tak načo ešte čakáte?





No comments:

Post a Comment